22 januari 2023
16:30

Huddinge IF P15:UTV Svart

Referat: Ekerö IK P08 - Huddinge IF P15:UTV Svart

Till årets första träningsmatch tog vid färjan till Ekerö för spel på finfina Träkvistavallen mot Ekerö IK. Hemmalaget startar matchen bäst och gör 1-0 på frispark i den 9:e minuten när vår målvakt lite olyckligt tar upp bollen med händerna på ett hemmåtpass. Därefter jobbar vi oss in i matchen och har ett par bra målchanser. I den 15:e minuten kommer kvitteringen när Mirac K. passar till Albin K. som sätter kvitteringen. Vi fortsätter att trumma på och tar ledningen i den 23:e minuten när Mirac K. återigen står för assisten men denna gång till Harry P.T. Vi har ledningen i halvtid med 2-1.
Hemmalaget får en smakstart på den andra halvleken när de kvitterar till 2-2 i den 42:a minuten med ett skott från snäv vinkel. I den 55:e minuten tar hemmalaget ledningen till 3-2 genom ett stenhårt distansskott. Ganska omgående, i den 57:e minuten, så kvitterar vi i ett riktigt snyggt mönsteranfall taget direkt ur skolboken som avsluatas med att Liam A. frispelar Anton G. som säkert placerar in bollen i mål. Matchen står och väger men det blir hemmalaget som drar det längsta strået denna gång genom att göra mål i den 72:a och även i den 75:e minuten. Vi tar med oss en hel del saker som fungerade bra men även en del saker som vi måste jobba på. Ett beröm måste ges till dagens domare som skötte sig exemplariskt.

Slutresultat: Ekerö IK - Huddinge IF 5-3